Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó
Bejelentkezés
istenszavat

Jézus megszületett

Sándor Norbert · 11 hónapja
Jézus legyen mindenki szívében!

Kivételesen most a Bibliát csak 10%ban használom a bejegyzésben:)

Közeledik a karácsony, a szenteste. Ez olyan ünnep amely mindenki számára fontos. Ilyenkor azon rokonunkat is látjuk akiket egész évben nem. Ilyenkor még azokat is vendégül látjuk, akiket nem szívesen látunk:) Ilyenkor még azoknak is adunk, akiknek sohasem adnánk. 

Ezeket nem magunknak köszönhetjük. Önmagunktól nem tudnánk ennyire meglágyítani a szívünket a mai rohanó világban. Ezt az érzést és ezt az ünnepet, Jézus Krisztus tette lehetővé, azzal hogy lejött hozzánk a földre a kényelmes mennyből...

Persze ez az emberek többségének fel sem tűnik. Akiknek viszont feltűnik, azok egyrésze hisz Jézus megváltásában, másrésze nem hisz benne: ők inkább egy olyan Istenben hisznek, aki magára hagyja az embereket, hogy maguk boldoguljanak a világban.

Elkezdődött az advent. 4 vasárnap amely keresztény körökben is elég sok mindent szimbolizál: Jézus születése előtti 400 évet, amikor Isten kijelentette Ézsaiás prófétának  megváltó szándékát. Vagy a születési után 400 évet amikor IV. Gergely pápa bevezette. De szimbolizálja még a 4 vasárnap: a hitet, a reményt, az örömöt és a szeretet. 

Advent az Úr eljövetelét, jelenti szó szerint. Ő lenne a mi édes Jézusunk. 

Sok Biblia idézetet felsorolhatnék azoknak akik nem hisznek ebben, de ettől most eltérek és helyette azt kérdezem: Mennyi írunk most? Milyen évben élünk?

2017. Időszámításunk után 2017.ben. És mit jelent az időszámításunk után? Jézus Krisztus születését. Ugye emlékszetek, ezt még töri órán is tanították. Nem mellesleg ebben él a világ. Jézus Krisztus születése után 2017-ben.

És miért kellett ezt így és mi jelentősége van? Itt jön képbe a Biblia. A Biblia Jézus Krisztus születés előtt Ószövetséget, Jézus Krisztus születésekor és után pedig Újszövetséget ír. Ennyi a lényeg. Ebben élünk. Isten Új szövetségében. Amely nem egy nép és Isten között kötettet(Ószövetség) hanem Isten és ember között kötettet, Jézus Krisztus áldozatának köszönhetően. Az ember kegyelmet kap most már bűneiért Istentől, ha megvallja és elfogadja JÉzust Urának. Erről szól az Advent. Úr eljöveteléről.
Megjegyzést csak bejelentkezett blogolok tagok írhatnak!
Jeletkezz be a blogodban, vagy készíts te is egy blogot a blogolok.hu-n!
Sándor Norbert · 11 hónapja
Örülök hogy átjött az üzenet:)
zivatarfelho · 11 hónapja
Szepen leirtad!:) Koszonjuk!:)
Sándor Norbert
Isten veled! Nem elköszöntem, csupán tényt közöltem. Isten veled van, mindig munkálkodik körülötted. Hogy ezt honnan ismered meg?...erre próbálok választ adni az ő szavának a Bibliának értelmezésével. SzentLelkem és Jézus lesz a Főszerkesztő Mennyei Atyánk beszédének közvetítésében. Isten áldjon